Babiččin vepřový kotlík
Bylinkových receptů jsme si užili už dost a tak dnes potěšíme masožrouty. Vladimíra Jakouběová má pro nás recept na vydatný babiččin vepřový kotlík, který nám dodá dost síly třeba na nadcházející Filipojakubskou noc.
Babiččin vepřový kotlík
1 kg vepřového plecka
2 klobásy
2 cibule
4 stroužky česneku
kmín
sůl
pepř
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a osmahneme na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, cibuli a plátky česneku. Podlijeme vodou a asi 1 hodinu pečeme v troubě. K měkkému masu přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, červená řepa, brambory – podle chuti). Osolíme, přidáme pepř a sůl a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.