Babiččin cukrkandl
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření v dalším z receptů našich babiček připomenou jednu z tajemných bytostí adventu, Ambrože, a domácí výrobu cukrkandlu.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenaly dobové kuchařky:
V kastrůlku pomalu rozpustíme pomalu cukr za stálého míchání. Potom přidáme trošku sádla, pečlivě mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí a nezhnědne, poté přelijeme do připravených formiček, které vymyjeme studenou vodou, lépe se potom cukrkandl z formičky vyklepne. Místo sádla může použít máslo, přidat trošku smetany a nasekané ořechy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.