50. ročník Rally Bohemia: Kudy a kdy se jede, a s jakými uzavírkami počítat

7. červenec 2023 09:43

V pátek 7. července 2023 startuje na náměstí v České Lípě jubilejní 50. ročník automobilové soutěže Bohemia Rally. Odtud motoristé zamíří na první rychlostní zkoušku na Autodrom v Sosnové. Kvůli pořádání třídenního závodu musí běžní řidiči počítat s uzavírkami.

Čtěte také

50. Bohemia Rally 2023 nabídne 12 rychlostních zkoušek. Jejich celková délka je téměř 142 kilometrů. Protože se první část závodu pojede v Libereckém kraji, provoz budou všude hlídat policisté, na místech nebude chybět ani dopravní značení.

Policie nabádá k opatrnosti řidiče i diváky a chystá speciální opatření.

V souvislosti se závodem je v pátek 7. července v České Lípě uzavřené náměstí T. G. Masaryka, a to od 10 do 22 hodin. Ještě v pátek se jedou 3 závodní okruhy v Sosnové.

Sobotní (8. července) etapa začne slavnostním startem v 10 hodin na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, po kterém bude následovat okruhová rychlostní zkouška nazvaná Městská.

Dál se posádky přesunou na náročné rychlostní zkoušky na Liberecku. Nejvíc dopravních uzavírek připadá na sobotu. Závodníci pojedou v čase od 9:30 do 19:00 přes část Semilska, konkrétně přes obce Sedmihorky, Janův Kout, Karlovice, Roudný, Svatoňovice, Volavec, Kvítkovice a Dubecko.

Další okruh se pojede ještě ve stejný den na Turnovsku a Liberecku od 10 do 19:30. Závodní trasa povede konkrétně přes Malou Skálu, Frýdštejn, Pelíkovice, Radoňovice, Hodkovice nad Mohelkou, Sedlejovice, Vrchovinu ,Třtí a Radimovice. Na stránkách rallybohemia.cz najdou lidé konkrétní silnice i ulice, kde by měli počítat s uzavírkami nebo dopravním omezením.

V neděli 9. července se závodníci přesunou na Mladoboleslavsko.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související