eLpass: 6 kulturních organizací Libereckého kraje má společnou vstupenku, lidé díky ní ušetří

Liberecká zoo a dalších pět kulturních institucí Libereckého kraje mají nově společnou elektronickou vstupenku. Měla by pomoct zvýšit počet návštěvníků. Systém je zatím v pilotním režimu.

Čtěte také

Zoo v Liberci a dalších pět kulturních institucí Libereckého kraje mají nově společnou elektronickou vstupenku. Je ji zatím možné zakoupit jen on-line a k dispozici jsou dvě varianty; Grande a Mini. Dospělý za vstupné Grande do všech šesti institucí zaplatí 440 korun, namísto 670. Nová společná vstupenka by mohla pomoci zvýšit počet návštěvníků.

Kromě zoo se do projektu eLpass zapojily z Liberce botanická zahrada, Oblastní galerie a Severočeské muzeum, a také muzea v Turnově a České Lípě. Do budoucna by se mohly přidat i další organizace.

Systém zatím funguje v pilotním režimu. „Nechytili jsme tu první květnovou a červnovou vlnu, takže víme, že ta data z roku 2023 budou o začátek sezóny ochuzena. Kolegové by chtěli, aby to byl jen letošní rok, ale já si myslím, že by bylo rozumné počkat i na rok 2024, třeba s drobnou úpravou,“ doplnil, jak dlouho bude pilotní režim fungovat, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu krajského úřadu René Brož.

Na představení projektu natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.  

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související