Z jistoty kanceláře k marmeládám: Když vystudovaná inženýrka zemědělství „zběhne“ ke svému koníčku
Příběh Michaely Bílkové, samoživitelky malého Matěje, která se po 15 letech strávených v kanceláři naplno pustila do svého koníčku – vaření marmelád, v České Lípě natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Měla jsem štěstí, že mám chalupu, nemusela jsem si pronajímat provozovnu...
Michaela Bílková
Když se koníček stane prací, je to radost. Ne každému se poštěstí, je k tomu potřeba i odvaha a odhodlání. Ty nechyběly paní Michaele Bílkové, které pracovala v kanceláři a jejím koníčkem bylo vaření marmelád. Po mateřské dovolené se hodlá věnovat marmeládám naplno, absolvovala kvůli tomu také Akademii podnikání Klubu svobodných matek. Dá se výrobou marmelád v této době uživit, a nelituje paní Michaela svého kroku? A jaké je její „marmeládové“ tajemství? Poslechněte si reportáž.
Jak její marmelády chutnají a jak se vyrábějí, se přesvědčíme přímo ve výrobně, až začne sezona domácího ovoce.
Související
-
Znovu na farmářské trhy: Kdy, kam a za jakých podmínek? Máme přehled
Jak budou trhy vypadat a kde všude v Libereckém kraji začnou, zjišťovala redaktorka Jana Švecová.
-
Bezlepkové mrkvánky z Mimoně jsou Regionálním českolipským výrobkem roku
Vítěze vyhlásilo město Česká Lípa společně s partnerským městem Nový Bor na slavnostním setkání ve čtvrtek 8. října na českolipské radnici.
-
Stříbro pro malinovou marmeládu z ráje
Rodinná firmička na svahu Kozákova s výhledem na Trosky získala už řadu ocenění. jejich malinová marmeláda zachutnala i porotě soutěže Výrobek roku Libereckého kraje.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.