V Českém Dubu chystají Bugrfest. Myslíme si, že bude, doufá starosta Jiří Miler

Podještědské muzeum, Johanitská komenda nebo zrestaurovaný, téměř 500 let starý dům, na který se po více než 100 letech vrátil nápis Česká beseda. To jsou oblíbená místa v Českém Dubu, která po dlouhé pandemické odmlce čekají na první návštěvníky. Co se ve městě chystá, na to se Iveta Kalátová zeptala starosty města Jiřího Milera z Nezávislého sdružení občanů.

Jednou z akcí, kterou mají v Českém Dubu v brzké době v plánu, je hudební festival Bugrfest. Konat by se měl v sobotu 19. června.

„Samozřejmě, pokud by se situace zhoršila, tak je rada města připravena ho zrušit. Spíše si ale myslíme, že bude. Takže se nebojte, přijďte, máme tam dva hektary, budeme sedět deset metrů od sebe a pivo si budeme přidávat v rukavicích,“ se smíchem pozval Jiří Miler na tradiční festival. Vystoupit tam mají například kapely Adaptace, Waldovy Matušky nebo Jiří Schellinger Memory Band.

Čtěte také

Řeč byla i o tom, jak se pandemie dotkla Českého Dubu a jak se z ní městečko vzpamatovává. Starosta Jiří Miler připomněl také osobnost Tomáše Edela, který stál za významnými objevy středověkých dějin Českého Dubu a přidal tipy pro turisty, co je ve městě zajímavého. Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související