Tipy na víkend v Libereckém kraji: 100 let školy v Hodkovicích, Tatrhy nebo Křižanské léto

20. červen 2024

Nabízíme několik tipů, jak strávit předposlední červnový víkend v Libereckém kraji.

Křižanské léto

Hudební a divadelní festival Křižanské léto uvede v neděli 23. června v amfiteátru v Křížanech hru kanadského autora Norma Fostera Za dveřmi kanceláří- Komedie s Terezou Kostkovou, Alešem Hámou a Václavem Koptou začne v 19.30.

Oslavy 100 let nové Základní školy v Hodkovicích nad Mohelkou

V sobotu 22. června slaví v Hodkovicích nad Mohelkou výročí 100 let od založení tamní Základní školy Tomáše G. Masaryka. Od 10 do 14 hodin bude možné školu si prohlédnout, včetně výstavy starých učebnic, vyzkoušet sportovní aktivity, poslechnout si něco o životě školy, seznámit se s projektem Příběhy našich sousedů a zatleskat žákům ZUŠ Český Dub.

Ve 14 hodin odstartuje průvod absolventů a přátel školy od budovy základní školy na náměstí v Hodkovicích v doprovodu skupiny Aries, ve 14.30 uctí účastníci oslav památku T. G. Masaryka u jeho sochy a zástupci školy a obce přednesou gratulace k výročí.

Po 15. hodině začnou hudební a taneční vystoupení, své sestavy předvede také TJ Sokol a bude i narozeninový dort. Zájemci se navíc mohou vypravit na Stezku po historii hodkovického školství s prohlídkou budovy školy, začíná se v 15.00, 15.30 a v 16.00 na náměstí T. G. Masaryka.

Tatrhy v Široké a na Papíráku

Putovní festival Tatrhy se po čase vrací na místo svého vzniku a to do dolního centra Liberce. Své brány v Široké ulici a na Papírovém náměstí otevře v sobotu 22. června v 11 hodin a do 18 hodin nabídne stánky s řemeslnými výrobky, dobrotami od lokálních výrobců, bleší trh i doprovodný program pro děti i dospělé.

Slavnosti slunovratu na Lesním koupališti

Jizersko-ještědský horský spolek pořádá v sobotu 22. června na Lesním koupališti v Liberci Slavnosti slunovratu. Od 14 hodin vystoupí Jizerský bodlák s ukázkami skotských tanců, v 15 hodin začne představení Letní pohádka v podání Divadla Rolnička a celé odpoledne doprovodí country a bluegrass hudba, bude i občerstvení a možnost opékání buřtů.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroj: webové stránky zmíněných pořadatelů
Spustit audio

Související