Živě z místa: Semilský Ostrov patřil složkám Integrovaného záchranného systému

20. červen 2024

Všechny složky Integrovaného záchranného systému byly ve čtvrtek 20. června k vidění v semilském parku na Ostrově. A ne to kvůli tomu, že by se tam stalo nějaké neštěstí, ale proto, že se hasiči, zdravotníci a policisté představili veřejnosti v rámci Dne IZS.

Ostrov v Semilech se hned ráno zaplnil technikou záchranných složek a to jak moderní, tak i historickou. Ukázky historické techniky rozšířili již tradiční program Dne IZS v Semilech. Nechyběla semilská parní stříkačka z roku 1881, která sloužila v činné službě až do roku 1955. Byly tam i o něco mladší modely s motory a samozřejmě i moderní technika.

K vidění byl například zásah proti nebezpečnému pachateli, zásah na nebezpečnou látku, ukázka jízdní policie, hašení hořícího oleje nebo slanění lezce za žebříků či použití čtyřkolky k hašení požárů. Zájemci si mohli prověřit své fyzické či střelecké dovednosti, i zopakovat dopravní výchovu.

Do Dne IZS se zapojili i budoucí hasiči, kteří se vzdělávají na semilské střední škole. Studenti oboru požární ochrana předvedli ukázky požárního sportu.

V Semilech se byl podívat redaktor Jaroslav Hoření, poslechněte si záznam živého vstupu do vysílání.

Spustit audio

Související