Studentka liberecké univerzity slibuje revoluci v praní prádla. Zajistit ji má papírek velikosti vizitky

Novinku v praní prádla chce v Česku zavést studentka Technické univerzity v Liberci Petra Doubková. Ta nedávno zaujala projektem distribuce ekologického pracího prostředku v papírku porotu soutěže Start-upů liberecké univerzity. Původní nápad pochází z Kanady.

Petra Doubková s projektem zaujala liberecký podnikatelský inkubátor Lipo.ink

Jde o prací prostředek v podobě malého papírku místo prášku, nebo gelu. Původně kanadský patent se Petra Doubková snaží prosadit na českém trhu pod názvem EcoHaus. Za projekt získala v soutěži Start-upů liberecké univerzity cenu libereckého podnikatelského inkubátoru Lipo.ink spojenou s šekem na 25.500 korun. Na pořádný rozjezd to ale nestačí, proto začala s kampaní na portálu Hit Hit.

Jak „papírek“ na praní funguje? S čím se Petra původně do soutěže přihlásila? Bude revoluční prací prostředek dostupný na českém trhu? A pro koho je hlavně určený? Poslechněte si v reportáži Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.