Svítidla ze včelího vosku, Cimrmanologický ústav Aluminium, (A)TOP život. Projekty ze Start-up TUL

Hosty Pavla Kudrny byli Ing. Ondřej Moš, M.Sc., šéf Student Business Clubu, který pořádá soutěž Start-up TUL a Ing. Inka Teschinská, která v letošním ročníku soutěže získala za svůj projekt „(A)TOP život" Cenu Škoda Auto a Cenu ekonomické fakulty.

Technická univerzita v Liberci má za sebou sedmý ročník soutěže Start-up TUL. Mezi jedenácti finalisty jsou smělé projekty ve fázi vize, i projekty, které studenti už úspěšně rozběhli, jako například Ekohaus, účinný prací prostředek v papírku, hydroponické pěstování zeleniny, nebo Cimrmanologický ústav Aluminium, který rozpracovává, jak zachovat odkaz Járy Cimrmana poté, co zanikne Divadlo Járy Cimrmana.

Čtěte také

Projekt Inky Teschinské „(A)TOP život" chce vytvořit a propojit komunitu lidí trpících atopickým ekzémem a Inka ho už před rokem s velkým úspěchem spustila na sociálních sítích. Letos s ním uspěla v soutěži Start-up TUL.

Co to vlastně je Start-up TUL, kdo se do soutěže může hlásit a co se děje s projekty, které projdou jejím finále? Kdo soutěžní projekty financuje? Jak Inka Teschinská popisuje svůj vítězný projekt a co s ním plánuje do budoucna?

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související