Sportovní redaktor Pavel Petr získal v Liberci Novinářskou cenu Ondřeje Sekory

6. říjen 2024 14:23

Na mezinárodním festivalu Sportfilm v Liberci se rozdávaly ceny. Získali je nejen sportovci - například snowboardistka Eva Adamczyková za film Efka: Nejrychlejší holka ve vesmíru nebo biker Michal Maroši za snímek Ten, co slaví každý den - ale také sportovní novináři.

Ti byli za své počiny na poli sportovní žurnalistiky oceněni Novinářskou cenou Ondřeje Sekory, která se uděluje na základě rozhodnutí odborné poroty. Ceny letos poprvé pořádal Klub sportovních novinářů a jeden z oceněných je i náš kolega, reportér Českého rozhlasu Pavel Petr.

Novinářskou cenu Ondřeje Sekory získal v kategorii Rozhlas/Audio za časosběrný dokument Olympijský rok Davida Drahonínského. Jan Holub se ho proto ve vysílání zeptal na podrobnosti.

Záznam rozhovoru najdete výše, seriál o úspěšném českém paralympionikovi najdete zde.

Pavel Petr pracuje jako sportovní reportér pro více stanic Českého rozhlasu včetně Českého rozhlasu Liberec. Pro naši stanici také připravuje mahgazín pro fanoušky železnice Vlakem Libereckým krajem. Je také jedním z moderátorů pořadu Setkání u mikrofonu, do kterého si zajímavé hosty.

autoři: Jan Holub , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související