Hokejový Liberec věnuje pozornost výchově vlastních talentů. Představujeme dva nadějné obránce

9. září 2024

Liberecký hokej sází na vlastní talenty z akademie. Dva z nich, patnáctiletý Lukáš Kachlíř a o rok starší Jakub Vaněček, už dostali příležitost v přípravném období dokonce v prvním týmu Bílých Tygrů. Konkrétně v modelovém utkání proti Kolínu.

Čtěte také

Lukáš Kachlíř se tak stal nejmladším hráčem v klubové historii, který nastoupil za áčko. To mu bylo ještě čtrnáct a rozhodně ukázal potenciál.

„Pro nás to jsou kluci, kteří pomalu rostou ve špičkové obránce; každý je trošku jiný. Přes svůj velmi nízký věk se poprali velmi slušně s tím prvním zápasem za dospělé,“ potvrdil trenér extraligového týmu Bílých Tygrů Filip Pešán. „Speciálně u Kachlíře nechceme podcenit jeho tělesnou konstituci, aby nedošlo k nějakému zranění. Vaneček je na tom o malinko líp, ale oba dva rostou ve velmi dobré obránce,“ dodal.

Oba hráči, Lukáš Kachlíř a Jakub Vaneček, se znají prakticky od dětství. Teď dostali šanci seznámit se s dospělým hokejem.

Jaké mají mladí hokejisté vzory a sny? A proč si na další zápas s dospělými musejí ještě počkat? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související