Šíleně smutná princezna i Strašidelná noc. Památky se loučí se sezónou, ne všude ale zamykají

22. říjen 2021 10:21

Turistická sezóna na hradech a zámcích se pomalu blíží ke konci. Památky v Libereckém kraji připravily na její závěr několik akcí, některé zůstanou otevřené i přes zimu.

S koncem října se na několik měsíců uzavře většina hradů a zámků. Řada památek z Libereckého kraje se s návštěvníky rozloučí speciálním programem pro děti i dospělé. Kam se lidé mohou vypravit a jaké akce si památky na poslední dva říjnové víkendy připravily?

O víkendu 23. a 24. října se lidé mohou vypravit na zámek Sychrov, který připravil pro rodiče s dětmi pohádkový okruh interiéry zámku. Prohlídky s názvem Šíleně smutná princezna budou vycházet každou hodinu od 10 do 15 hodin oba víkendové dny.

Zámek Lemberk

Na poslední víkend sezóny 30. a 31. října si program připravily hrad a zámek Frýdlant a zámek Lemberk. „Na hradě a zámku Frýdlant chystáme na poslední říjnový víkend takzvanou Strašidelnou noc pro velké i malé návštěvníky. Na Lemberku bude zpřístupněná středověká věž,“ popsala mluvčí územní památkové správy na Sychrově Jana Bidlasová.

Večerní prohlídky na Frýdlantě se konají v sobotu 30. října od 18 hodin a návštěvníci si mohou vybrat ze dvou prohlídkových okruhů.

Sychrov a Zákupy zůstanou otevřené

Tradičně zůstane i mimo sezónu otevřený zámek Sychrov. Přístupný bude zámecký park a několik prohlídkových tras, a plánují tam i tradiční adventní trhy.

Přes zimu bude nově přístupný i zámek v Zákupech. Návštěvníky čeká Zimní prohlídkový okruh, kde si budou moct prohlédnout interiéry zámku a například i zámeckou kuchyni, a také adventní prohlídky zámku.

Spustit audio

Související