Semencová kaše s pivem

Do jídelníčku našich babiček také patřila jídla sladká, konzumovala se obvykle ve všední dny. My si dnes uvaříme kaši ze semence – neboli konopného semínka.

Konopí, určené pro výrobu textilií se v našem regionu pěstovalo především v podhůří Lužických a Jizerských hor, a protože naše babičky uměly zužitkovat všechno, co příroda dala, semínka rostliny využívaly pro vaření.

Dnes je konopné semínko dostupné v prodejnách zdravých potravin.

Ingredience:

15 dkg semence (konopné semínko)
1/2 l světlého piva
2 lžíce ořechových jader
2 lžíce medu
skořice, zázvor
2 lžíce žitné mouky

Postup:

Semenec umeleme, rozředíme pivem, procedíme a svaříme na kaši. Osladíme
medem, okořeníme. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme ji žitnou moukou nebo strouhankou
a ještě chvíli povaříme. Na talíři kaši posypeme cukrem a strouhanými ořechy.

Dobrou chuť!