Šaldovo divadlo nabízí další dárcovský program

25. říjen 2023

Liberecké Divadlo F. X. Šaldy nabízí zájemcům další možnost, jak souboru finančně přispět. Od začátku své 140. sezóny zprovoznilo takzvaný „Dárcovský klub“ se třemi kategoriemi členství.

Čtěte také

Šaldovo divadlo v Liberci nabízí lidem od začátku sezóny 2023/24 další způsob, jak mohou lidé souboru finančně přispět. Už v minulosti divadlo zavedlo možnost zasílat dar prostřednictvím QR kódů. Veřejnost už tak pomohla koupit například nový mistrovský kontrabas.

Nový program se liší tím, že dárcům nabízí i konkrétní výhody. „Může to být například přednostní rezervace vstupenek na různé koncerty nebo významné události; také návštěva zákulisí, a připravujeme i setkání, kde se dárci mohou setkat s inscenačními týmy,“ popsala Marie Sokolová z obchodního oddělení divadla.

Nejnižší roční příspěvek je 5 500 korun, nejvyšší 55 500 korun. Z peněz divadlo může pořídit například některé mistrovské hudební nástroje. Podle Marie Sokolové divadla potřeby nemá jen orchestr.

„Balet potřebuje například baletizol, tedy speciální lino, na kterém se tančí. Činohra má také spoustu nápadů, na co by se peníze daly využít. Všechny tyhle potřeby konzultujeme s dárci a vybereme, na co přispět,“ dodala.

V divadle natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související