Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění

Český pařený sýr

Největší audioportál na českém internetu

Oceněný pařený sýr Liberečák | Foto: Jaroslav Hoření, Český rozhlas

Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Český pařený sýr (8. díl z 10)

Tentokrát představíme český pařený sýr, který se vyrábí v Liberci a další čtyři roky může nést značku Regionální potravina Libereckého kraje.

Jan Červeň

Sýry, včetně tvarohu, to je další kategorie soutěže o značku Regionální potravina Libereckého kraje, která má nového vítěze. A je jím Liberečák. Tak se jmenuje český pařený sýr, do jehož výroby vás zavede redaktor Jaroslav Hoření.

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.