Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Liberecký slaný karamel
Za další regionální potravinou Libereckého kraje se vydáme do Liberce, do zmrzlinářství, kde se vyrábí slaný karamel.
Kvalita, místní surovina, výborná chuť a jedinečnost, to jsou jen některé podmínky, které musí splňovat výrobky ucházející se o značku regionální potravina. V Libereckém kraji ji v roce 2022 získal i slaný karamel. Jak se taková zmrzlina dělá, zjišťoval redaktor Jaroslav Hoření.
Související
-
Jak rozumět etiketám. Čím kratší složení potravinářského výrobku, tím lepší, říká poradkyně
Většina lidí etikety na potravinách nečte, nebo jim nerozumí, jsou plné údajů. Jak se v nich zorientovat? S nutriční poradkyní Irenou Šedivou si povídala Iveta Kalátová.
-
Potraviny je možné reklamovat podobně jako jiné zboží. Zeptali jsme se v dTestu, jak na to
Některé potraviny se rychle kazí, i přesto je lze reklamovat. Kdy jsou potraviny vadné? A jak je reklamovat? Redaktorka Barbora Kvapilová se ptala právníka Matěje Svojtky.
-
Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
V seriálu si můžete poslechnout příběhy 9 nových hrdých držitelů značky Regionální potravina Libereckého kraje, které se slavnostně předávaly 16. září v Liberci.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka