Radnice draží nevyzvednuté předměty ze ztrát a nálezů. Kam přijít a co je v nabídce?

30. srpen 2021 11:03

Máte rádi staré věci? Pak právě vám je určena dnešní dražba zapomenutých věcí, které pořádá liberecká radnice. Ztracené věci nabízí i město Cvikov. Podrobnosti přichystala redaktorka Jana Švecová.

Čtěte také

Předměty, které lidé někde zapomněli a poctiví občané je odevzdali do ztrát a nálezů, radnice bez používání podle zákona uchovává tři roky a potom je nabízí zájemcům. Tomu samozřejmě odpovídá jejich stav a funkčnost. V nabídce jsou jak věci praktické, tak i kuriozity, jako třeba kráječ chleba. Milovníci starých věcí a bazarů je mohou pořídit doslova za pár korun.

Dražba v budově historické budovy liberecké radnice na Benešově náměstí se koná v pondělí 30. srpna od 15 do 17 hodin. Prvních 15 minut je prohlídka, pak už je na zájemcích, za kolik jednotlivé předměty vydraží. K vyvolávací ceně se může přihazovat po desetikorunách.

V letošní dražbě ztrát a nálezů je v nabídce dohromady 80 položek. Mezi nejdražší patří značkové jízdní kolo za tisíc korun. Asi největším počtem jsou v dražbě zastoupeny batohy. Koupit se dají ale i trekové hole, nebo hokejka. U ní je vyvolávací cena 20 korun. Pořídit můžete také fotoaparáty, hry, deštníky, knihu, kapesní nůž nebo skateboard. Seznam je vyvěšený na stránkách radnice, v sekci aktualit. Věci si můžete prohlédnout od 15 hodin.

Peníze na dobrou věc

Město Liberec peníze použije na charitativní účely. „Výtěžek z dražby bude formou daru poskytnut školám, nadacím, sociálním ústavům, zdravotnickým zařízením nebo neziskovým organizacím v Liberci,“ popsala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Nalezené věci nebo nepotřebné předměty ze svého majetku nabízí zájemcům na svých webových stránkách také město Cvikov. Za několik dní, kdy je jejich seznam zveřejněný, se prodala asi polovina věcí. Největší zájem byl o jízdní kola, rybářské náčiní nebo zahradní lavičku. Město u zbývajících předmětů postupně snižuje ceny.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související