Přípravy na Jizerskou 50 jsou v plném proudu. Kvůli koronaviru řeší pořadatelé různé varianty závodu

5. prosinec 2020 12:58

V pořadí už 54. ročník Jizerské padesátky má své pevné místo v kalendáři. Uskutečnit by se měl 12. do 14. února příštího roku. Pořadatelé připravují nejrůznější varianty, jak by závod mohl probíhat. A těší je, že o start v Jizerské padesátce je navzdory současné situaci velký zájem.

Čtěte také

„Jsme rádi, že zájem o registrace je vesměs podobný jako v minulých letech. Máme nějakou ztrátu v číslech hlavně kvůli tomu, že se nám zatím nehlásí zahraniční závodníci, kteří ale podle nás spíše čekají na to, jaká budou povolení těsně před závodem a přihlásí se,“ sdělil mluvčí Jizerské padesátky Richard Valoušek.

Přihlášených podle něj už je téměř pět tisíc, a to bez ohledu na fakt, že nikdo netuší, v jaké podobě se nadcházející ročník uskuteční.

Čtěte také

„My samozřejmě řešíme téměř každý den podobu závodu, hygienická opatření, jak se mění ten systém vládních restrikcí… Věříme, že se závod uskuteční,“ nastínil Valoušek. V úvahu podle něj připadá několik variant závodu.

„Když ne v plné podobě, tak nějakým způsobem po vlnách, kdy budeme startovat po menších vlnách, než je obvyklé, nebo otevřené starty. Tyto varianty jsou ve hře. Budeme reagovat na to, jak nám to dovolí vládní restrikce,“ doplnil mluvčí vyhlášeného běžkařského závodu.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související