Poslouchejte a vyhrávejte - od pondělka do pátku - kuchařka Pochoutkový rok!
Od pondělí 9. do pátku 13. prosince v Dopoledni pod Ještědem soutěžíme o knihu receptů našich posluchačů Pochoutkový rok. Najdete jich tam 120.
V kuchařce Pochoutkový rok najdete celkem 120 zajímavých rodinných receptů z celé naší země. Jsou tam slaná i sladká jídla, nejrůznější chuťovky, polévky, masové i bezmasé pokrmy, sladké koláče, kynuté buchty a další tradiční české, moravské a slezské speciality. Všechny tyto recepty pocházejí od posluchačů regionálních stanic Českého rozhlasu, kteří se úspěšně účastnili prvních tří ročníků kulinářské soutěže Pochoutkový rok.
A jako bonus přidali své recepty i porotci soutěže: šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil a vášnivá kuchařka a milovnice jídla herečka Naďa Konvalinková!
Jak vyhrát knihu Pochoutkový rok?
Od pondělka do pátku v Dopoledni pod Ještědem uslyšíte vědomostní otázku z oblasti gastronomie a zároveň tři možnosti odpovědi, z nichž jedna je správná. Zavoláte do studia, a pokud otázku zodpovíte správně, vyhráváte.
Pokud první posluchač odpoví špatně, dostává možnost druhý volající. Pokud ani ten nezodpoví otázku správně, soutěž končí.
Každý den mohou soutěžit jen dva posluchači/volající.
Konečné výsledky soutěže Pochoutkového roku na sladko a fotky z finále soutěže můžete najít na webu www.pochoutkovyrok.cz.
Soutěž pokračuje
A startuje nový ročník Pochoutkového roku 2020, už teď můžete posílat své tradiční rodinné recepty, které se u Vás dědí z generace na generaci, a hrát tak o nové vybavení do kuchyně v celkové hodnotě 100 tisíc korun.
Recepty posílejte prostřednictvím webu www.pochoutkovyrok.cz, nebo poštou na adresu:
Český rozhlas
Vinohradská 12
Praha 2
A na obálku napište heslo „Pochoutkový rok“.
Více informací uslyšíte v našem vysílání každou neděli v 10 hodin dopoledne a v 9 hodin večer v pořadu Pochoutkový rok nebo je najdete na webu soutěže.
Související
-
Pochoutkový rok. Do kulinářské soutěže Českého rozhlasu se zapojila i paní Eva z Liberce
V neděli vybrala porota Pochoutkového roku na sladko další soutěžní recept. Je to dort Pavlova s lesním ovocem a jahodami od liberecké posluchačky Evy Flídrové.
-
Dezertem roku jsou kardinálské řezy s kávovou šlehačkou od Marie Kosové, je to nebe v puse!
Tenhle patrový dezert nazvaný kardinálské řezy si zamilujete. Je ze dvou mechově vláčných těst, proložený marmeládou a kávovou šlehačkou.
-
Soutěž Pochoutkový rok zná autory nejlepších receptů. U diváků bodovaly šlehačkové koule
V pražském Divadle Pod Palmovkou zazněly v sobotu jména výherců, kteří uspěli se svým receptem v letošní soutěži Pochoutkový rok nasladko.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.