Pokud chcete svatbu třeba 2. 2. 2022, musíte si s rezervací termínu pospíšit. Zájem o zvláštní data je už teď velký

4. říjen 2021 10:15

Některé radnice v Libereckém kraji už začaly registrovat termíny svatebních obřadů na příští rok. Z větších měst zatím přijímají rezervace matriky v České Lípě, Frýdlantu a v Jablonci nad Nisou.

Zájem je především o letní měsíce, tedy červen, červenec a srpen, a také o takzvaná dvojková data. Například v Jablonci nad Nisou už mají přes 40 rezervací na 2. a na 22. února 2022.

Zájem o tyto termíny čekají i na liberecké radnici, kde rezervační systém otevřou až v prosinci. „Abychom vyhověli přání snoubenců, máme v tyto dny vytvořeny dvě, někdy i tři skupiny, ve složení oddávající a matrikářka. Jedni oddávají v obřadní síni a další objíždějí svatby na místech v našem správním obvodu, která si snoubenci vyberou,“ upřesnila mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

V Turnově začnou přijímat rezervace na svatební obřady v příštím roce až 3. ledna. Podle mluvčí tamní radnice Zdenky Štrauchové je to ze dvou důvodů. Tím prvním je, že lidé často ruší objednaný termín kvůli covidu. Tím druhým, že se snoubenci časem rozhodnou pro jiné místo, ale matrice to už neoznámí. Zbytečně pak vznikají hluché termíny, o které by měl zájem někdo jiný.

Spustit audio

Související