Pojďte s námi vystoupat na Královku. V neděli 11. června

25. květen 2023

Turisty a příznivce Českého rozhlasu Liberec po roce opět zveme na Královku. Na pochod se s námi můžete vydat v neděli 11. června 2023.

Čtěte také

„Tradici pochodů jsme zahájili v roce 2021. Vzhledem k nepříznivému počasí v roce 2022 jsme se rozhodli přesunout pochod z původně plánovaného zářijového termínu na červen. Věřím, že se nám počasí vydaří a že akce bude mít hojnou účast,“ říká Petra Heiplíková, specialistka komunikace Českého rozhlasu Liberec, který pochod pořádá.

Start a registrace

Start 3. ročníku pochodu na rozhlednu Královka je na otočce Maliníku v Bedřichově u stánku Českého rozhlasu Liberec.

Registrace je možná na e-mailové adrese petra.heiplikova@rozhlas.cz (do předmětu e-mailu je třeba uvést: „Královka“), nebo osobně na startu pochodu v rozmezí od 8:15 do 10:15 hodin. 

Oběd v cíli zdarma

Prvních sto registrovaných účastníků dostane v cíli oběd zdarma.

Tři trasy

Turisté mají na výběr tři trasy:
7 km, 9 km nebo 12 km.

Každý účastník obdrží na startu mapku s popisem trasy a účastnický list jako upomínku na absolvování pochodu.

Zábavný program

U Královky bude od 12 do 16 hodin připravený doprovodný program. Zahraje liberecká kapela Stan Band, kombinaci tance a bojového umění předvede skupina Vem Camará Capoeira a se svou show vystoupí také bubeníci ze souboru Aries.

Liberecký Klub českých turistů má pro návštěvníky připravenou ukázku turistického značkování a výtvarné dovednosti si malí i velcí mohou vyzkoušet ve výtvarné dílně Ateliéru TUBA.

Kromě pamětního listu bude odměnou pro účastníky pochodu i vstup na rozhlednu, odkud je za pěkného počasí vidět Jablonec nad Nisou, Jizerské hory a Krkonoše, ale i Český ráj.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.