Krimipříběhy, Babiččiny recepty nebo Vlakem krajem? Hlasujte o Podcast roku a vyhrajte sluchátka

12. květen 2023

Český rozhlas je opět hlavním mediálním partnerem a spolupořadatelem 5. ročníku ankety Podcast roku. Český rozhlas Liberec pravidelně připravuje 8 podcastů, podpořte svůj oblíbený.

Některé pořady Českého rozhlasu Liberec můžete, kromě vysílání, poslouchat a odebírat také v podcastech. Do 5. června jim navíc můžete dát své hlasy do ankety Podcast roku a vyhrát zajímavou cenu.

Ze kterých podcastů z produkce Českého rozhlasu Liberec můžete vybírat?

Babiččiny recepty

Vladimíra Jakouběová

Staročeské recepty vždy zaujmou a leckterá kuchařka je s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty a také se dozvědět zajímavosti o časech našich babiček. Pořad natáčí redaktor Jaroslav Hoření.

Host Dopoledne pod Ještědem

Studio ČRo Liberec (ilustrační foto)

Každé všední dopoledne po 11. hodině naše studio a rozhlasové vlny Českého rozhlasu navštěvují zajímaví hosté, se kterými moderátoři probírají nejrůznější témata. Anaši kolegové jezdí i po kraji s přenosovou technikou a vysílají „živě od vás".

Krimipříběhy z kraje pod Ještědem

Každý všední den nahlíží redaktor Miroslav Holubec do policejních hlášení a svodek, a humornou formou, ale s vážným podtextem, informuje o velkých zločinech, drobných přestupcích a dalších nepravostech, které se dějí v Libereckém kraji.

Putování Libereckým krajem s Markem Řeháčkem

Turistické zátiší

Cestovatel a spisovatel Marek Řeháček patří mezi největší znalce turisticky zajímavých míst Libereckého kraje. Navštěvuje je s ním redaktor Jaroslav Hoření a společně nabízejí pohled na zdánlivě známá místa z trochu jiné strany.

Seriál týdne pod Ještědem

Seriál týdne - Liberec - vizuál

Na každý týden naši redaktoři a publicisté připravují seriál na zajímavé téma, které se váže k ročnímu období, významnému výročí, aktuální situaci, praktickým radám, tradicím a svátkům, výrazným osobnostem a také místům v Libereckém kraji.

Setkání u mikrofonu

Studio Českého rozhlasu Liberec

V moderátorském křesle se střídají zkušení rozhlasoví matadoři, například Halina Pawlowská, Pavel Kudrna, Pavel Petr a Petr Kumpfe, s nováčky z řad regionálních osobností, například herečkou Veronikou Korytářovou, ředitelem zoo Davidem Nejedlem, ředitelem iQLANDIE Pavlem Coufalem, či hercem Zdeňkem Kupkou. Podle toho jsou i různorodí hosté a témata, která se v talk show probírají.

Vlakem Libereckým krajem

Parní lokomotiva Kafemlýnek na stanici Martinice v Krkonoších, která je pro svůj vzhled a vybavení od roku 2016 kulturní památkou

Parní i historické naftové lokomotivy, staré vlakové soupravy, železniční depa, muzea i malebná nádraží lákají malé i velké dobrodruhy. Redaktor Pavel Petr navštěvuje známá i neznámá místa spojená s železniční historií i současností a přibližuje jejich zajímavé příběhy.

Zprávy pro Liberecký kraj

Aktuální zprávy z regionu, domova i ze světa.

Podcast
Podcast je vlastně rozhlasový pořad, který si můžete poslechnout kdykoliv, když máte sami chuť, nebo čas.

Abyste nezmeškali žádný díl svého oblíbeného rozhlasového pořadu, nemusíte v konkrétní hodinu zapínat rádio. Používejte podcasty a všechny odvysílané díly se vám automaticky stáhnou do počítače, tabletu nebo mobilu, například v aplikaci Českého rozhlasu mujRozhlas.

Začněte zdarma odebírat naše rozhlasové pořady ve formě podcastů a můžete definitivně pustit z hlavy, kdy se vysílají. Po odvysílání se totiž automaticky objeví ve vašem chytrém telefonu.

Poslechnout si je pak můžete kdykoliv, dokonce i když nejste připojeni k internetu, třeba v MHD, při čekání ve frontě nebo v pohodlí domova, stačí nasadit sluchátka nebo pustit reproduktor.

Zdroj: Český rozhlas

autor: reČRoL
Spustit audio

Související