Píšete? Napište! Liberecká literární líheň hledá nové tvůrce

15. červen 2022

V Českém rozhlase Liberec přes léto představíme mladé literární tvůrce ve věku 15 - 19 let. Projekt moderátora magazínu Kultura pod Ještědem Jakuba Marvana zaštítí liberečtí knihkupec Martin Fryč, básník a prozaik Miroslav Stuchlý a zpěvák, rapper a režisér Jonáš Červinka alias Lipo. Vybrané texty načtou herci Divadla F. X. Šaldy.

Deset umělců, které ze všech zúčastněných s Martinem Fryčem, Miroslavem Stuchlým a Jonášem Červinkou vybereme, představíme mezi 1. červencem a 2. zářím v pořadu Kultura pod Ještědem a také na webu Českého rozhlasu Liberec jako četbu na pokračování.

Vybrané texty v rozhlasové úpravě načtou herci Divadla F. X. Šaldy; Ladislav Hampl, Barbora Bezáková, Monika Tomková, Eliška Jansová-Šilhánová, Stavros Pozidis, Ondřej Kolín a další.

Umělecké texty od začínajících literátů přijímáme do 26. června 2022 na e-mailové adrese jakub.marvan@rozhlas.cz.

V případě poezie posílejte maximálně tři básně, próza by měla být v rozsahu tří normostran. K uměleckému textu připojte celé své jméno, věk, telefonní číslo a něco krátkého o sobě.

Liberecká literární líheň vyvrcholí slavnostním společným zářijovým setkáním a vyhlášením nejlepších děl v Knihkupectví a antikvariátu Fryč.

autoři: Jakub Marvan , reČRoL
Spustit audio

Související