Od ledna převezme plavecký areál na libereckém Tržním náměstí městská společnost Bazén Liberec

9. prosinec 2021 16:15

Městský plavecký areál v Liberci bude mít nového provozovatele. Po 27 letech ho nepovede společnost Ještědská sportovní, ale nově zřízená městská společnost Bazén Liberec. Ta by měla udržet celý areál v provozu až do té doby, kdy město začne s jeho stále odkládanou nutnou kompletní modernizací.

Čtěte také

Liberecký městský plavecký areál bude od 1. ledna 2022 provozovat nová společnost Bazén Liberec. Zastaralý areál z roku 1984 by měla vést až do připravované rekonstrukce za více než 800 milionů korun. Radnice ji musela kvůli nedostatku peněz odsunout, nedosáhla zatím na dotace.

Bazén je dosud provozuschopný. „V současné době jsme ve stadiu přebírání si bazénu jako celku. Nechceme teď dělat žádná ukvapená rozhodnutí, říkat žádné závěry. Cílem je tento bazén provozovat v maximální možné míře, dělat vše pro to, aby byla zajištěna bezpečnost lidí,“ řekl nový provozní ředitel areálu Leoš Borkovec.

Liberecký městský bazén po změně provozovatele nezdraží

Plavecký areál se potýká s úbytkem návštěvníků. Dříve ho běžně navštěvovalo až 350 tisíc lidí ročně, loni jich bylo jen zhruba 90 tisíc a letos ještě méně. Stejná cena i v době rostoucí inflace by tak měla plavce k návštěvě motivovat.

„Ceník platný od 1. 1. 2022 zůstává v nezměněné podobě. Připravili jsme novinku, celoroční permanentku, a jako bonus, v termínu koupě do 30. ledna, skipass na noční lyžování v areálu Ještěd,“ popsal Leoš Borkovec.

Společnost Bazén Liberec se bude o plavecký areál starat do doby, než se radnici podaří získat peníze na jeho kompletní modernizaci. Ta začne nejdříve v roce 2023.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související