Nejdřív Matka, pak Otec a teď: Syn. Malé divadlo uvádí závěrečnou část trilogie Floriana Zellera

Francouzský dramatik Florian Zeller má za sebou svůj první celovečerní film Otec, v titulních rolích s Anthonym Hopkinsem a Olivií Colman. Představil ho s úspěchem na konci ledna na americkém filmovém festivalu Sundance. Premiéru bude uznávaný autor mít ale i v Liberci, Malé divadlo uvede jeho hru Syn. 

Čtěte také

V české premiéře uvede v pátek 14. února liberecké Divadlo Františka Xavera Šaldy na své malé scéně inscenaci Syn. Jejím autorem je jeden nejúspěšnějších francouzských dramatiků současnosti Florian Zeller. Francouzsky jemné rodinné drama z roku 2018 vypráví nejen o složitém dospívání dětí, ale i jejich rodičů. O lásce, snaze o porozumění ale i o nepochopení, a o tom, že věci nemusí být vždy takové, jaké se nám často mohou jevit na první pohled.

Martin Polách a Michaela Foitová v inscenaci Syn

Na začátku příběhu je běžný milostný trojúhelník, pak už sledujeme mladého Nicolase a jeho vztahy v nově rozvětvené rodině. Na vlnách bíle natřených podsvícených dřevěných kulis, které pokrývají velkou část jeviště a připomínají obrovskou lavičku v parku, proplouvá otec a syn. Oba k sobě hledají cestu.

V jedné z hlavních rolí, jako otec Nicolase Pierre, se představí Martin Polách. V nové inscenaci hrají i Veronika Korytářová, Michaela Foitová a Jaromír Tlalka. Ústřední postavu sedmnáctiletého Nicolase ztvárnil Ondřej Kolín. V překladu Michala Zahálky se režie Syna ujal Petr Štindl, pro kterého je inscenace už pátou Zellerovou v pořadí.

A jak zní dobře míněná rada herce Ondřeje Kolína ohledně rodinných vztahů? Poslechněte si v reportáži.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související