Rekonstrukce u Šaldů je u konce. Divadlo znovu přivítá své diváky

29. říjen 2019 14:02

Opravy a výměna topení a vzduchotechniky v historické budově trvaly pět měsíců. Teď už soubor zkouší na zahajovací koncert.

V Liberci se pro diváky znovu otevře historická budova Šaldova divadla. Od června byla uzavřená kvůli modernizaci zastaralého topení a vzduchotechniky. Na první pohled nejsou změny vidět, ale ucítíte je. V hledišti, na jevišti a také v šatnách má být po částečné vnitřní rekonstrukci lepší ovzduší i příjemná teplota.

V šatnách umělců už je díky novým radiátorům příjemněji, pochvaluje si baletka Annabel Pearce

Dělníci vyměnili všechny radiátory; některé jsou dokonce replikami těch historických; schválně, jestli si jich, schovaných za mřížkami v hlavních prostorách divadla, všimnete. Jak řekla ředitelka divadla, a zároveň zastupitelka města za Starosty pro Liberecký kraj, Jarmila Levko, nyní je na řadě ještě částečná rekonstrukce hlediště. Tu by měli stihnout v příštím roce, v létě, během divadelních prázdnin. Červené tapety a staré bednění, které pomalu dosluhují, by měly nahradit štuky ve vzhledu mramoru a zlepšit by se tak měla i akustika v hledišti divadla.

Divadlo F.X.Šaldy se už připravuje na novou sezónu

Slavnostní zahajovací koncert Opera Gala pod taktovkou Martina Doubravského se koná 2. listopadu. Ve stejném termínu nabídne divadlo i výstavu fotografií a dokumentů k 30. výročí sametové revoluce ve foyer hlavní budovy.

Baletní soubor Šaldova divadla zkouší na premiéru baletní komedie „Sluha dvou pánů" podle stejnojmenné divadelní hry Carla Goldoniho
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio