Na návštěvě: Chlebem a koláči vonící řemeslná pekárna ve Velkých Hamrech

Na návštěvě: Řemeslná pekárna ve Velkých Hamrech
Hamerská řemeslná pekárna získala za svůj žitno-pšeničný kvasový chléb ocenění Výrobek roku Libereckého kraje v kategorii Pekařské výrobky. Chléb získal také zvláštní cenu - Přínos ke zdravému životnímu stylu. Nejen o chlebu si s Lukášem Maškem v hamerské pekárně povídal redaktor Jaroslav Hoření.
Související
-
Výrobky roku Libereckého kraje 2022: Kde se rodí a jak chutnají
31 výrobců do 19. ročníku soutěže Výrobek roku Libereckého kraje přihlásilo 116 dobrot v 9 kategoriích. Redaktor Jaroslav Hoření všechny oceněné navštívil.
-
Láska k řemeslu: Tajemství žitného chleba. Hostem Dopoledne pod Ještědem byl pekař Jiří Koláček
Poprvé se s žitným chlebem, zapíjený kozím mlékem setkal jako kluk u svého dědy. Teď je majitelem rodinné pekařské firmy, objíždí mlýny, ochutnává mouku a zadělává kvásek.
-
Co je základem dobrého chleba? Nejen na to jsme se zeptali řemeslné pekařky Šárky Nemešové
Před osmi lety přestěhovala z Liberce do podstávkového domu v Dolní Oldříši na Frýdlantsku, kde v klasické peci peče chleba. Naším hostem byla pekařka Šárka Nemešová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.