Láska k řemeslu: Tajemství žitného chleba. Hostem Dopoledne pod Ještědem byl pekař Jiří Koláček

Poprvé se s žitným chlebem, zapíjený kozím mlékem setkal jako malý kluk u svého dědy. Teď je majitelem rodinné pekařské firmy, objíždí sám mlýny, ochutnává mouku, zadělává kvásek.

Pan Jiří Koláček s sebou přinesl svůj chleba. Peče ho jen z žitné mouky. A v košíku je i bezlepkový žitný perník

Co je pravdy na tom, že pekař časně ráno vstává? A co sám snídá? Proč pan Koláček upřednostňuje žitnou mouku před pšeničnou? Jak s pekárnou začínal a jakého pomocníka našel ve své vlastní dceři? Co je pravdy na tom, že čím jsou suroviny kvalitnější, tím chleba déle vydrží? A jak se Koláčkovi starají o kvásek? Poslechněte si „voňavý" rozhovor.

Spustit audio

Související