Na kterých školách v Libereckém kraji děti nejvíc rozumí penězům? To ukázala celostátní soutěž finanční gramotnosti

29. duben 2021 11:08

Třetí, sedmé a desáté místo, to jsou skvělé výsledky tří dětských týmů ze tří škol v Libereckém kraji, které se dostaly do finále soutěže finanční gramotnosti, které se zúčastnilo 258 škol z celé republiky.

Čtěte také

Tuto soutěž vyhlašuje ministerstvo školství a jejím mediálním partnerem je Český rozhlas. Letos se konal už desátý ročník, ve kterém z Libereckého kraje uspěli zástupci tří škol. Mezi staršími dětmi, v kategorii Střední školy a učiliště, byla už poněkolikáté ve finále Obchodní akademie Česká Lípa. Letos dosáhla na sedmé místo.

V kategorii mladších dětí, omezené druhým stupněm základních škol a odpovídajícími ročníky víceletých gymnázií, se do finále z Libereckého kraje probojovaly dvě školy. Desátý letos skončil tým ze Základní školy Malá Skála.

„V Matematice se soustředíme na výpočty, které souvisí s finanční gramotností, a kolegyně potom zajišťuje takové to obecné v Občanské výchově,“ přiblížila maloskalská učitelka Helena Slivková, v kterých předmětech učí na jejich škole děti rozumět peněžním transakcím.

Nejlépe Liberecký kraj v celostátním finále letošního ročníku soutěže finanční gramotnosti reprezentovalo liberecké gymnázium Doctrina. Jeho studentský tým, tvořený Lindou Steinerovou, Magdalénou Tichou a Janem Doubou, získal třetí místo.

„Opravdu předvedli nádherný výkon, protože to nebylo jen o jedné soutěži, ale museli vyhrát v okresním kole, v krajském kole, a pak ještě bojovat v celostátním. Je to opravdu vydřené místo,“ uvedl učitel Podještědského gymnázia Martin Turčík, který studentům pomáhal v přípravách na soutěž.

Spustit audio

Související