Na Dýňobraní se v Chuchelně připravují dva dny. Co se vaří z dýní?
Někoho na tradiční Dýňobraní v Chuchelně na Semilsku láká hudební program, někoho vyřezávání dýní, ale většina návštěvníků se podle zkušeností těší na dýňové dobroty.
Čtěte také
Na Dýňobraní v Chuchelně každým rokem připravuji také originální občerstvení, v kuchyni už voní dýňová polévka, které organizátoři chystají 200 litrů, a když bude potřeba, klidně ještě přivaří. Připravují také speciální halloweenský quiche, dýňový chléb, dýňové dorty a koláče, a letošní novinkou budou speciální koblihy.
Je potřeba použít na výrobu dýňových dobrot něčím speciální dýně? „Použít se dá téměř každá, my máme osvědčenou máslovou, muškátovou a i klasické hokaido,“ říká šéfkuchař Dýňobraní v Chuchelně Štěpán Kobrle.
Aby pro všechny návštěvníky bylo dostatek všech dobrot, musí v kuchyni začít péct a vařit už dopředu. „Začínáme den předem, aby bylo všechno čerstvé, to znamená do neděle dva dny, dvě noci,“ dodává, jak dlouho v kuchyni stráví.
Kromě těch dobrot v Chuchelně připravují také stovky dýní na dlabání.
A jaký je recept na dýňovou polévku z Chuchelny? Poslechněte si reportáž.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.