Na Dýňobraní se v Chuchelně připravují dva dny. Co se vaří z dýní?

10. říjen 2025

Někoho na tradiční Dýňobraní v Chuchelně na Semilsku láká hudební program, někoho vyřezávání dýní, ale většina návštěvníků se podle zkušeností těší na dýňové dobroty.

Čtěte také

Na Dýňobraní v Chuchelně každým rokem připravuji také originální občerstvení, v kuchyni už voní dýňová polévka, které organizátoři chystají 200 litrů, a když bude potřeba, klidně ještě přivaří. Připravují také speciální halloweenský quiche, dýňový chléb, dýňové dorty a koláče, a letošní novinkou budou speciální koblihy.

Je potřeba použít na výrobu dýňových dobrot něčím speciální dýně? „Použít se dá téměř každá, my máme osvědčenou máslovou, muškátovou a i klasické hokaido,“ říká šéfkuchař Dýňobraní v Chuchelně Štěpán Kobrle.

Aby pro všechny návštěvníky bylo dostatek všech dobrot, musí v kuchyni začít péct a vařit už dopředu. „Začínáme den předem, aby bylo všechno čerstvé, to znamená do neděle dva dny, dvě noci,“ dodává, jak dlouho v kuchyni stráví.

Kromě těch dobrot v Chuchelně připravují také stovky dýní na dlabání.

A jaký je recept na dýňovou polévku z Chuchelny? Poslechněte si reportáž.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

    František Novotný, moderátor

    setkani_2100x1400.jpg

    Setkání s Karlem Čapkem

    Koupit

    Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.