Měli bychom k výročí napsat knihu, že, Jano? Všechny oči se obrátily na mě, tak jsem pokývala hlavou, že by to možná šlo, vzpomíná Jana Fričová

Janu Fričovou znáte jako moderátorku Českého rozhlasu Liberec, je ale také tiskovou mluvčí města Jablonce nad Nisou a 20 let vydává zpravodaj festivalu Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou.

Čtěte také

Moderátorka, mluvčí, spisovatelka. Naše kolegyně Jana Fričová je ženou mnoha tváří. Na svém kontě má nově výpravnou knihu To pravé místo pro divadlo, která mapuje 50 let legendárního festivalu Krakonošův divadelní podzim, národní přehlídky venkovských souborů.

„Měli bychom si k tomuto výročí napsat knihu, že, Jano? Všechny oči přípravného výboru se obrátily na mě, tak jsem pokývala hlavou, že by to možná šlo“, vzpomíná na důležitý okamžik před několika lety, kdy se zrodil nápad na knihu mapující historii Krakonošova divadelního podzim, autorka Jana Fričová.

Z původně zamyšleného almanachu nakonec vznikla poměrně obsáhlá kniha plná dobových fotografií, dokumentů a vzpomínek na křídovém papíře.

Jak Jana Fričová dostala k divadlu? Co všechno je v knize To pravé místo pro divadlo? A co obnáší profese tiskové mluvčí? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související