Měl jsem v hlavě, že kdybych se třeba někde opil, tak to „udělal Franta“, připouští Matyáš Valenta

V tomto díle pořadu Setkání u mikrofonu se vydáme do hereckého světa. Zastavíme se u některých filmů a také práce v televizi. A jedním z témat bude i seriál Ulice. To proto, že hostem Pavla Petra byl herec Matyáš Valenta.

Nevím, jak vypadá dětství ostatních, ale není to asi velký rozdíl, herectví jsem měl jako koníčka…
Matyáš Valenta

Matyáš Valenta se narodil v červenci 1996, v Praze. Tatínek je lékař, maminka je místostarostkou v Mnichovicích. Už ve čtyřech letech se Matyáš začal objevovat v reklamních spotech a v roce 2004 se poprvé objevil v televizním seriálu Redakce. V Rafťácích si zahrál mladšího brášku jednoho z hlavních hrdinů. V současnosti studuje Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor filmová věda.

Jak se člověk už v raném věku dostane před kameru? Jako dítě prý byl komunikativní, nestyděl se a všechno bral jako hru. Do herecké agentury ho přihlásila maminka. Baví ho improvizace nebo se striktně drží textu, a jak se texty učí? Byl ve škole za idola, když se začal objevovat v nekonečném seriálu? Byl seriál Ulice zlomem, který ho nasměroval? Jak vypadá zákulisí natáčení a jak moc se Matyáš seriálovému Františkovi doopravdy podobá?

Je, jak herci bývají, také Matyáš pod bedlivým dohledem novinářů, fotografů, nebo bulváru? Poznávají ho lidé na ulici nebo třeba v restauraci a je mu to příjemné? A vidí svou budoucnost v herectví? Poslechněte si rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související