Setkání u mikrofonu: Na chalupě v Kytlici s Markem Brodským

30. prosinec 2020

Posledním hostem letošního roku byl herec, hudebník, textař, výtvarník a také publicista Marek Brodský. Natáčel s ním kolega Pavel Petr.

Povídání samozřejmě začalo vzpomínkou na Markova tatínka, herce Vlastimila Brodského. Spolu se svým synem Markem si zahráli například ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný. Jaké to bylo, hrát po boku tatínka? Jaký byl Vlastimil Brodský v soukromí a vnímal Marek jako malý kluk jeho slávu? A chtěl on sám vůbec být taky hercem? Bylo těžké kráčet ve stopách slavného otce?

S obcí Kytlice, kam Marek Brodský jezdí na chalupu, byl, a není to zase tak dávno, spojován i hudební festival. Jaké osobnosti se na festival podařilo přilákat a jak ho přijali tamní starousedlíci? Sám Marek je totiž taky muzikant, v roce 1983 založil skupinu Nahoru po schodišti dolů band, kterou opustil v roce 2005, na hudební scéně se tedy pohyboval dobrých 22 let. Co se mu za ty roky vybaví a kde všude si s kapelou zahrál?

A část rozhovoru je věnovaná i výtvarnému umění, Marek Brodský byl také animátorem a teď je malířem na volné noze. Poslechněte si to.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související