Máte snímky „doby koronavirové“? Pošlete je na turnovskou radnici

Možná i vy patříte k těm, co rádi fotí. Tak pro vás máme dobrou zprávu, s aktuálně pořízenými snímky si můžete zasoutěžit.

Čtěte také

V době pandemie koronaviru jsme se všichni ocitli v neobvyklé a náročné situaci. Mnoho lidí je v karanténě, někteří pracují z domova a rodiče v době, kdy jsou školy zavřené, často nahradili učitele. I tak lze ale zažít spoustu pěkných chvil, které je možné zachytit na fotografiích. Pro ty z vás, kdo jste soutěživí a rádi fotíte, je tu teď výzva. Přišla z Turnova, kde vyhlásili veřejnou soutěž.

Téma je jednoduché.

Na turnovskou radnici můžete posílat snímky, které zachycují atmosféru ve městě a v okolí, tedy i v přírodě, v době nouzového stavu kvůli koronaviru. Kreativitě se meze nekladou, jak řekla mluvčí radnice Klára Preislerová.

Soutěž je otevřena pro všechny ve dvou věkových kategoriích:

  • Děti a mládež do 18 let
  • Dospělí

Pravidla soutěže:

  • Každý fotograf může zaslat jeden snímek do soutěže.
  • Fotografie je možné přihlásit do soutěže pouze v elektronické formě ve formátu jpg.
  • Přihlášený soutěžní snímek musí být výhradně autorský a bude označen názvem.
  • Snímek musí být pořízen na území města Turnova nebo v okolních obcí ORP Turnov.
  • Ze soutěže budou vyřazeny fotografie, které nesouvisí se zadaným tématem, nebudou u nich uvedeny požadované údaje nebo fotografie s neetickým obsahem a opatřené vulgárním nebo jinak pohoršujícím popiskem.
  • Každý soutěžící musí uvést své jméno, příjmení, věk (rok narození) a adresu.

Termín uzavření soutěže je 31. květen 2020

Zasláním fotografií do soutěže poskytuje soutěžící organizátorovi licenci k užití fotografií za účelem propagace Města Turnova, a to ke všem známý způsobům užití. Licence k užití fotografie je poskytnuta bez časového, množstevního a teritoriálního omezení. Licence se poskytuje bezúplatně. Organizátor není povinen licenci využít.

Snímky budou zaslány elektronickou poštou s uvedením v předmětu zprávy FOTOSOUTĚŽ – ROK 2020.

Odesláním soutěžní fotografie vyjadřuje účastník svůj souhlas podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů se zpracováním osobních údajů jím uvedeným v e-mailu za účelem zveřejnění jeho jména ve sdělovacích prostředcích a na internetových stránkách.

Své snímky zasílejte nejpozději do 31. května 2020 na e-mailovou adresu k.preislerova@mu.turnov.cz

Po skončení soutěže vybere porota složená ze zástupců Města Turnova a pozvaných odborníků vítězné snímky, které budou odměněny věcnými dary. Fotografie budou také zveřejněny na webových a facebookových stránkách města a dalších médiích.

Zdroj: Město Turnov

Hledá se také Mistr rukodělné výroby

Ocenění je vyjádřením snahy Libereckého kraji o zachování dávného odkazu našich předků. Jak připomněla náměstkyně hejtmana pro kulturu Květa Vinklátová ze Starostů pro Liberecký kraj, hejtmanství titul uděluje od roku 2012. Získalo ho už 19 osobností. Dva řemeslníky pro tento rok nominovalo Muzeum Českého ráje v Turnově. Jsou jimi Jiřina Štrynclová z Pěnčína, která vyrábí skleněné figurky, a košíkář Patrik Budka z Dlouhého Mostu.

Lidé a taky zástupci institucí i spolků mohou teď navrhovat mistry rukodělné výroby pro příští rok. Součástí nominace by měla být obrazová dokumentace výrobků, případně jejich reprezentativní ukázka. Přijímá je turnovské muzeum. Nominace na udělení titulu Mistr rukodělné výroby se podávají písemnou formou do 30. října.

autoři: Ivana Bernáthová , Jana Pšeničková , reČRoL | zdroj: Město Turnov
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.