Ivana Bernáthová

publicistka

Znamení:
Jsem štírka a občas jako on bodnu ostnem. Ale vždy to myslím dobře, ve prospěch týmu. A to je vždy s láskou Český rozhlas. 

Životní motto:
Stejně jako volali na Emila Zátopka. Když nemůžeš, přidej! Jako v citronovém lisu mne totiž čas od času přepadají i skvělé nápady. 

Co dělám v rozhlase:
I když se už považuji za doyenku Českého rozhlasu Liberec, stále mě skvělá parta v domečku v Modré ulici v Zeleném údolí baví tak, že u tvorby pořadů pro naše báječné posluchače nechci chybět. A chci přinášet další a další zajímavé příběhy úžasných lidí z Libereckého kraje i rozhovory s řadou slavných osobností, které k nám přijíždějí.

Ráda také dávám tipy na výlety po našem regionu, ten díky horám, jezerům, řekám, lesům, skalám a četným památkám považuji za nejkrásnější na světě.

Je bezvadné, že díky moderním technologiím můžu své reportáže doplnit fotografiemi a videem, které jsem se naučila na „stará kolena“ stříhat. Díky nim se mohou posluchači podívat i ve chvíli, kdy zrovna nemůžou, do přírody, na památky, za zvířaty a také na nejrůznější akce.

A i když to nejhezčí nalézám právě pod Ještědem, v Českém ráji, v Podkrkonoší, Krkonoších i v nádherném kraji kolem Máchova jezera, přece jen mi to nedá, abych nevyrážela dál do Evropy i do exotického světa. I odtamtud ráda přivážím reportáže i rady, jak cestovat, užít si cest do dálav co nejlépe a vrátit se ve zdraví.

Před rozhlasem:
Už jsem byla v televizi, psala jsem do novin, dělala chemickou inženýrku i matku v domácnosti. Všechno mě činilo šťastnou. 

Co mě baví:
Jakékoliv volno, když se mi podaří realizovat gaučing před televizí s naladěným programem řecké TV ERT. 

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové