VIDEO: Z Prahy přes Újezd pod Troskami do Sankt Wolfgangu. 20. ročník The Winter Trial

Po pondělní etapě z Olomouce do Hradce Králové zamířila historická auta do Českého ráje. Přes 70 posádek, účastníků automobilové soutěže The Winter Trial 2020, jelo přes Hrubou Skálu, Sychrov a Mladou Boleslav do německého Bad Schandau. Historické jízdy se účastní i dvě české posádky.

20. ročník The Winter Trail, zimní rallye veteránů, kterou zaštiťují holandští a belgičtí pořadatelé, odstartoval v neděli 26. ledna ráno v Praze. Ti pro letošní rok evropskou soutěž trasovali především po českých silnicích a na sedm desítek posádek tak zavítalo i do Českého ráje. A právě tam, u Arthurova hradu nedaleko Sychrova, si na ně počkal i náš redaktor Jaroslav Hoření.

Už v neděli 26. ledna se v Praze do první etapy zapojili hned dvě české posádky ČK motorsport: Mach – Bláha s legendární Škodou 130RS a Pavlíček – Kroutil s vozem Triumph TR6. Další posádky jsou kromě Holandska a Belgie také z Francie, Velké Británie, Švýcarska, Irska i USA. Soutěž se jede jako součást mezinárodního seriálu FIA Trofeje rallye pravidelnosti historiků.

Ve středu 29. ledna vozy pojedou severními Čechami do Karlových Varů a ve čtvrtek se posádky přesunou do Rakouska, kde bude v pátek 31. ledna odpoledne cíl 20. ročníku The Winter Trial.

Podrobnosti najdete také na webových stránkách závodu.

Související