Léto 23 v Libereckém kraji: Kam se vydat, kde si pochutnat a na co se připravit. A za kolik...

Redaktor Jaroslav Hoření cestoval na přehrady a koupaliště, ale i do hor a k řece, aby zjistil, jak se v Libereckém kraji dají trávit dovolené a prázdniny.

Seriál Léto v Libereckém kraji začíná u moře. Jabloneckého moře, jak se také říká Vodní nádrži Mšeno. Je to údajně největší městská vodní plocha ve střední Evropě a v létě láká především ke koupání, sportování i lenošení.

Ne každý má rád horka a válení se u vody a tak se vydáme i na hory. Redaktor Jaroslav Hoření připravil tři tipy; výlet „po hřbetech slonů“ v Lužických horách, trasu z Maliníku kolem dvou jizerskohorských přehrad zpátky do Bedřichova, a v Krkonoších cestu po modré k Huťskému vodopádu, na Dvoračky a po zelené přes Ručičky do Harrachova.

Máchovo jezero patří mezi nejslavnější jezera v České republice, i když jde vlastně o Velký rybník či Velký Dokeský rybník. Jeho dnešní podoba je především rekreační, a tak jsme se zaměřili hlavně na finanční stránku pobytu „na Mácháči“.

Jen pár měsíců provozu má za sebou nově zrekonstruované koupaliště v Košťálově na Semilsku. Tam se v rámci Seriálu týdne kolega Jaroslav Hoření vydal porovnat, co se oproti původnímu stavu zlepšilo. Nebo nezlepšilo?

Kromě koupání a výletování k létu patří také sjíždění řek. V Libereckém kraji jsou pro začátečníky sjízdné zpravidla Lužická Nisa, Ploučnice a především Jizera. Jakousi vodáckou Mekkou v našem kraji je Malá Skála a právě tam Seriál týdne končí.

Spustit audio

Související