Jednou mi kolega řekl, že třetí volební období je za odměnu, říká starostka Doks. V úřadu je 12 let

Hostem Dopoledne pod Ještědem byla starostka města Doksy, paní Eva Burešová. Co má ve městě ráda, na co je hrdá a co u Máchova jezera chystají?

Před pár lety jsem dostala SMS s pozvánkou na konkurz na muzikál, a druhý den ještě upomínku, abych nezapomněla boty na podpatku…
Eva Burešová, starostka Doks

Eva Burešová

Pletou si paní starostku Evu Burešovou s herečkou stejného jména? Čím by byla, kdyby nebyla starostkou? Co jí za dobu jejího starostování nejvíce potěšilo a co má na Máchově kraji nejraději? Jak se do Doks dostalo muzeum Čtyřlístku? Co dalšího je možné vidět na dokském zámku a bylo těžké ho „získat"?

Čtěte také

Inspirace v romantice prvorepublikových lázní se promítne nejen do proměny pláží, ale i okolí Máchova jezera. Město Doksy převzalo správu nad Hlavní pláží i pláží Klůček v lednu 2021 poté, co vypršela dvacetiletá smlouva s dosavadním nájemcem. Ptali jsme se proto i na to, jak budou vypadat oblíbené pláže, co nahradí nevzhledné kiosky, a na jaké novinky se můžou návštěvníci v létě těšit.

Nabízíme vám i „letmé“ nahlédnutí do vizualizací projektu „Nové Pláže Doksy - Máchovo jezero“, autory jsou Archimat, Martin Matiska, Pavel Grasse a Radka Smičková.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.