Jak vzniká vysílání Českého rozhlasu Liberec? Návštěvníci Dne otevřených dveří to viděli naživo

21. květen 2023

Na 400 návštěvníků si v sobotu 20. května 2023 přišlo prohlédnout studia Českého rozhlasu Liberec. Ve všech rozhlasových stanicích, včetně té liberecké, se totiž konal Den otevřených dveří.

Hlavní náplní Dne otevřených dveří Českého rozlasu Liberec byly komentované prohlídky po prostorách budovy rozhlasu, průvodci se stali zaměstnanci stanice. Lidé navštívili například nahrávací studio, kde si vyzkoušeli čtení zpráv na mikrofon, nebo vysílací studio, kde mohli zprávařku i moderátora vidět při práci. Ve speciálních dvouhodinových písničkách na přání si pak přímo ve studiu u moderátora Aleše Mastníka mohli objednat svojí oblíbenou píseň.

Jednotlivé skupiny po budově provázela například redaktorka Ivana Bernáthová, produkční Lucie Korseltová, zprávařka Lída Jirtoutová, nebo moderátoři Jan Žíla a Jakub Marvan. V nahrávacím strudiu se jim pak věnovala zprávařka Hana Hauptvogelová a technici Václav Lénart a Pavel Kolín. S návštěvníky se pozdravil i ředitel stanice Milan Knotek, vedoucí programu Pavel Kudrna pak odpoledne mezi návštěvníky vylosoval výherce DAB rádia.

Kromě prohlídek, které návštěvníkům umožnily nahlédnout pod pokličku rozhlasové práce, byl na dvoře za budovou připraven bohatý program. Návštěvníkům tam zahrál a zazpíval Jakub Smolík, o dobrou náladu se postaraly i kapely Vltavín a Šance. Vystoupil také taneční soubor ze Základní umělecké školy Liberec, nechybělo malování na obličej pro děti a samozřejmě bylo i co jíst a pít.

Děkujeme všem za jejich návštěvu a těšíme se opět za rok na Dni otevřených dveří. Ještě dřív se pak můžete s moderátory a redaktory Českého rozhlasu Liberec potkat na společném výletu na Královku, který pořádáme v neděli 11. června. Podrobnosti se už brzy dozvíte na našem webu nebo v našem vysílání.

autoři: Jaroslav Hoření , mib
Spustit audio

Související