Jak na energošmejdy: Když si nejste jistí, nebojte se říct si o radu, říká poradkyně Člověka v tísni

21. říjen 2021

Klientům zkrachovalých energetických společností se věnují nejen oprávnění dodavatelé poslední instance, ale také takzvaní „energošmejdi“ nabízející krajně nevýhodné smlouvy. V rozhovoru s redaktorem Jaroslavem Hořením to potvrzuje Petra Baslová z liberecké pobočky organizace Člověk v tísni, kam se můžete obrátit s prosbou o radu.

Klienti Bohemia Energy a další zkrachovalých energetických společností čelí nevýhodným nabídkám takzvaných „energošmejdů“. Rozhodně byste neměli nic doma podepisovat ani telefonicky odsouhlasovat. Každou nabídku konzultujte ještě s někým dalším. Dobré je také si vybrat společnost a tu konkrétní společnost oslovit, nebo i více společností.

Pokud už se stane, že nějakou nabídku odsouhlasíte a pak zjistíte, že vám nevyhovuje, nebo si nejste jistí, můžete od smlouvy do 14 dnů od smlouvy odstoupit. V takovém případě vám také můžou pomoct v poradně Člověka v tísni, nebo některé další neziskové poradenské společnosti.

Potřebné kontakty pro získání dalších informací jak postupovat najdete na například na clovekvtisni.cz, nebo můžete kontaktovat jejich helplinku 770 600 800.

Spustit audio

Související