Hokejistou chtěl být Jakub Rychlovský už jako dítě, pomohla mu celá rodina. Dnes hraje za Bílé Tygry

16. březen 2023

Setkání u mikrofonu bylo tentokrát o hokeji, hlavně o tom extraligovém. Hostem Pavla Petra byl jednadvacetiletý útočník Bílých Tygrů Liberec Jakub Rychlovský.

Ke kariéře profesionálního hráče směřoval už v dětském věku, když z Vrchlabí vedla jeho cesta do Liberce, do mladšího hokejového dorostu. Podřídil se tomu chod celé jeho rodiny.

„Bylo to pro celou rodinu velké rozhodnutí, nebyla to otázka jednoho dvou dnů, abychom se rozhodli. Už od nějakých deseti, jedenácti, jsem jezdil s Libercem na turnaje, když byly nějaké mimosoutěžní, na které jsem mohl. Potom, když mně bylo třináct, tak jsem tam odcházel do osmé třídy a hrál jsem mladší dorost,“ přiblížil počátky své sportovní kariéry Jakub Rychlovský.

„Potom se to vymyslelo tak, že jsme si tam pronajali byt. Odešla tam se mnou babička, pak se tam střídala i druhá babička, pak tam byl táta se mnou, někdy máma. Prostě se to tak pytlikovalo, že jsem tam vždycky k sobě někoho měl. Měl jsem prvotřídní servis, ráno jsem měl snídani na stole, potom po škole jsem měl oběd. Za tohle obětování celé rodiny patří velké díky,“ doplnil Jakub Rychlovský s tím, že přesunem do Liberce se mu otevřely široké možnosti ke sportovnímu rozvoji.

Jak byly v dětském věku náročné tréninky? Jaké bylo získávání zkušeností na ledě v první lize? Jaký byl jeho přechod do extraligy? A jak vlastně vypadá běžný den profesionálního hokejisty? Poslechněte si rozhovor s útočníkem Bílých Tygrů Liberec Jakubem Rychlovským.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související