Distanční výuka dlouhodobě? Jak to vidí zdravotnice - samoživitelka

9. listopad 2020

Dvanáctihodinové směny a neustálé převlékání ochranných obleků a dalších pomůcek jsou jen jednou stranou života nemocničního personálu. Hlavně samoživitelky čeká doma náročná druhá směna, která zahrnuje nejen domácnost, ale také domácí výuku.

Čtěte také

O tom, že to má zdravotnický personál v současné době hodně složité, snad už nikdo nepochybuje. Často se pracuje v 12hodinových směnách, ale především ženy čeká ještě druhá směna doma. Redaktor Jaroslav Hoření natáčel u matky samoživitelky, sanitářky jablonecké nemocnice Veroniky Doležalové.

„Ráno přijdete, obléknete se do mundúru a jdete na plac. Čtyřikrát, pětkrát za den se převlékáme. Po dvanáctihodinové směně nastává doma druhá směna - matka. Dítě potřebuje pomoct s distanční výukou. Mojí dceři je 12 let a mám štěstí, že je dost samostatná. Někdy se s tím ale trochu pereme. Jde o to, že nejsme na tento systém zvyklí, je to teď docela těžké. A já jako zdravotník to neumím vysvětlit, tak, jak by to bylo potřeba. Přitom bych chtěla, aby moje dcera měla kvalitní vzdělání, které by jí mělo náležet.“

Veronika Doležalová
Paní Veronika teď neví, co je volný čas. Jak ale dodává, v nemocnici mají skvělý tým a snaží se vycházet si vstříc. Umět si pomoct a umět pomoct tam, kde je to potřeba, to je důležité. A zdravotnickému personálu patří naše poděkování.

Spustit audio

Související