Den zamyšlení: Skauti si připomínají významné výročí

22. únor 2022 12:55

Na 22. únor připadá výročí, které se týká skautingu. Skauti si připomínají takzvaný Den přemýšlení, výročí narození zakladatele skautingu Roberta Baden Powella. Kolik členů mají skautské organizace v Libereckém kraji, jak se jim daří lákat nové členy?

Skauti po celém světě si 22. února připomínají Den zamyšlení. Na toto datum připadá výročí narození zakladatele skautingu, sira Roberta Baden-Powella. O minulosti, ale i současnosti skautingu si moderátor Pavel Kudrna povídal s předsedou liberecké krajské rady skautské organizace Lukášem Malým ze střediska Mustang.

Čtěte také

Kromě činnosti v oddílech si lidé skauty spojují i s prací pro veřejnost, ať už je to tradice roznášení Betlémského světla, nebo například pomoc seniorům. Skauti se také hodně angažovali i v době koronavirové epidemie. „Hned na jaře 2020 se skauti zapojili do roznášení informačních letáků o epidemii, šili a distribuovali roušky, na 3D tiskárnách tiskli ochranné štíty pro zdravotníky. V nedávné době se zapojovali i do pomoci v nemocnicích,“ připomněl Lukáš Malý.

V čem je odkaz zakladatele skautského hnutí stále aktuální a jak si ho skauti připomínají? Kolik členů má středisko Mustang, a kolik skautských organizací je v našem kraji? Čím je skauting lákavý pro dnešní děti a jak je to se zájmem o členství? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související