Také do Libereckého kraje přivezli skauti Betlémské světlo. Kam si pro něj můžete přijít?

Malý, mihotavý plamínek svíčky pod pečlivým dozorem skautů cestoval v sobotu 18. prosince vlaky po celém Česku. Světlo, které se do Evropy dostalo letecky až z Betléma, dorazilo i na mnoho míst v Libereckém kraji.

Hřejivý plamínek Betlémského světla, které mimo jiné symbolizuje sounáležitost, přátelství a naději, si lidé můžou převzít na mnoha místech Libereckého kraje. V krajském městě například ve všech farnostech.

„My ho převezeme do kostela svatého Antonína Velikého, a potom se to rozveze po kostelích tady v Liberci. A tam si to lidi můžou vyzvednout až do Vánoc, a myslím, že i během Vánoc,“ přiblížila skautka Růžena Jechová z oddílu Ichtys, která v sobotu plamínek převzala ve Staré Pace a vlakem ho přivezla na liberecké nádraží.

Betlémské světlo je v neděli 19. prosince dostupné například i ve Skautském domě v České Lípě (8:00 – 12:00), v chrámu Navštívení panny Marie v Hejnicích (10:00 – 15:00) nebo na adventním koncertě u Kostela svatého Jakuba v Železném Brodě (16:00 - 17:30). Další místa v Libereckém kraji, kam si lidé můžou pro plamínek Betlémského světla přijít, jsou na webových stránkách www.betlemskesvetlo.cz.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související