Advent v liberecké knihovně: Hry, vzdělávací cykly i kurzy pletení nebo trénování paměti

S baterkou do knihovny, Úniková hra, Roboti v knihovně. Nejenom na tyto akce zve Krajská vědecká knihovna v Liberci. Jak potvrdila paní Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny, návštěvníky čeká v adventním čase bohatý program pro malé i velké čtenáře.

Čtěte také

„S baterkou do knihovny je populární dlouholetá akce, kdy si návštěvníci s baterkou projdou knihovnu, setkávají se s různými literárními osobnostmi, plní úkoly, a je to pro ně příležitost poznat knihovnu z jiné stránky, než jako běžný čtenář,“ popsala ředitelka knihovny Dana Petrýdesová aktuální akci, která se v knihovně koná.

Knihovna pořádá také plesy. „Takovou událost by asi v knihovně nikdo nečekal,“ usmívá se paní Petrýdesová. „Teď se na něj chystáme, ples v knihovně bude poslední sobotu v lednu (28. ledna 2023 – pozn. red.) a pokud se na něj chystáte, tak vězte, že v půlce prosince začneme prodávat vstupenky,“ dodává.

Na sobotu 26. listopadu knihovna v rámci celostátní kampaně Den pro dětskou knihu připravuje pátrací hru po knihovně spojenou s literaturou s literárními postavami, druhá část sobotního programu bude věnovaná deskovým hrám a dokonce turnaji.

Ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci představila také program Nejen Knihovna. „Je to nový vzdělávací cyklus, který jsme začali realizovat na jaře 2022. Reagujeme tak na světové trendy poskytování knihovních služeb, kdy knihovny jsou vnímány jako místa pro celoživotní učení, a to nejenom v oblasti rozvoje čtenářské gramotnosti, ale rozvoje celé osobnosti, a například i různých rukodělných dovedností, nebo technických dovedností,“ vysvětlila.

Jak se knihovně daří shánět lektory na kurzy? A co ještě knihovna chystá? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související