350 let od úmrtí Jana Amose Komenského: mezigenerační projekt k jeho uctění už na liberecké TULce připravili

17. říjen 2020

Komponovaný pořad Labyrint světa a ráj srdce k poctě Jana Amose Komenského se měl odehrát o třetím říjnovém týdnu v libereckém kostele sv. Antonína Velikého. Kvůli protikoronavirovým opatřením musel být odložen, ale jak jsme zjistili na Technické univerzitě Liberec, vše je nazkoušeno a připraveno.

Čtěte také

Letos 15. listopadu uplyne 350 let od úmrtí Jana Amose Komenského a na jaře roku 2022 uplyne 430 let od jeho narození. Při této příležitosti se konají národní oslavy těchto výročí, do kterých se mimo jiné zapojila i Pedagogická fakulta Technické univerzity v Liberci. Natáčel tam redaktor Jaroslav Hoření, poslechněte si to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.