Na liberecký magistrát se lidé musí objednat, jinak je úředníci neodbaví

15. říjen 2020 12:23

Úředníci libereckého magistrátu nově přijmou jen toho, kdo se dopředu telefonicky objedná. Úřad je od pondělí kvůli opatřením proti koronaviru otevřen jen dva dny v týdnu. Tvořily se kvůli tomu velké fronty, telefonické objednávání jim má zabránit.

„Telefonické objednávání jsme měli už na jaře a zatím jsme nenašli jiný lepší způsob, jak ty lidi rozložit v čase," uvedl liberecký primátor Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj. Do budoucna by to ale chtěl změnit. „Aby si lidé mohli sami vyplňovat rezervaci. To ale zatím vyžaduje nějaký čas na úpravu online rezervačního systému s tím, že to budeme muset nějak kombinovat pro lidi, kteří neovládají internet," dodal.

Úřední dny omezila svým nařízením vláda. Opatření má platit minimálně do konce příštího týdne. Úřední hodiny jsou jen v pondělí a ve středu od 08:00 do 10:30 a od 14:30 do 17:00. Stejně omezená je i činnost infocentra. Za normálních okolností má liberecká radnice úřední hodiny každý všední den a také v sobotu dopoledne.

V Libereckém kraji v posledních dnech nových případů nemoci covid-19 výrazně přibývá, jen za středu jich bylo 398. To byl druhý nejvyšší denní nárůst od začátku epidemie. Nejvíce nakažených je na Liberecku, na který připadá více než polovina všech aktivních případů v kraji. Těch krajští hygienici ve čtvrtek ráno evidovali 2634.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související