Zrádci: Nový seriál České televize. Natáčel se i v Liberci

A Liberec byl také místem, kam tvůrci přivezli projekci prvních dvou epizod nové kriminální série. Na předpremiéře byla i naše redaktorka.

Čtěte také

Česká Televize představila 11. února v Liberci v předpremiéře první dvě epizody kriminální série režiséra Viktora Tauše s názvem Zrádci. Ta se, kromě dalších českých, polských a německých měst, natáčela vloni právě i ve městě pod Ještědem. Příběh, kde detektivové rozkrývají síť drogové mafie, finančně podpořila i liberecká radnice. Tvůrci série se inspirovali knihou Nelegál od Jiřího Vacka, zakladatele Národní protidrogové centrály, někdejšího náměstka primátora Liberce a prvního ředitele libereckých strážníků.

Na projekci byl i primátor Liberce Jaroslav Zámečník z SLK (první zprava)

Na záběrech tak možná poznáte prostory Technické univerzity, nemocnice, zoologické zahrady a hotelů Zlatý lev a Imperial; filmaři ale natáčeli i na různých parkovištích a v ulicích. Třetí a čtvrtý díl minisérie režíroval liberecký rodák Matěj Chlupáček. V seriálu se, kromě jiných, můžete těšit na Cyrila Dobrého, Lenku Krobotovou, Václava Neužila, Igora Bareše a také Davida Novotného. Titulní píseň k seriálu s názvem Cesta nazpívala Marie Rottrová.

Marie Rottrová při natáčení titulní písně k minisérii Zrádci

První ze šesti 70minutových dílů seriálu Zrádci odvysílá Česká televize v neděli 23. února.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související