Zdolejte Královku s Českým rozhlasem Liberec. V sobotu 17. září

Posluchači a příznivci Českého rozhlasu Liberec už podruhé vystoupají na Královku. Pochod na známou jizerskohorskou rozhlednu je naplánovaný na sobotu 17. září 2022.

„Tradici každoročních pochodů jsme zahájili loni. Historicky prvního rozhlasového výšlapu se zúčastnilo téměř sto lidí. Věříme, že letos nás bude ještě víc,“ říká Petra Heiplíková, specialistka komunikace Českého rozhlasu Liberec, který je pořadatelem pochodu.

Oběd v cíli zdarma

Prvních 100 registrovaných účastníků bude mít v cíli oběd zdarma. Registrace je možná na e-mailové adrese petra.heiplikova@rozhlas.cz (do předmětu e-mailu je třeba uvést: „Královka“), nebo osobně na startu pochodu (u stánku Českého rozhlasu Liberec v Bedřichově v rozmezí od 8 do 10:15).

Doprava zdarma

Startuje se z Bedřichova (nedaleko centrálního parkoviště) v časovém rozmezí od 8 do 10:15 hodin. Zájemce mohou do Bedřichova přivézt zdarma tyto autobusy:

  1. trasa: Liberec, terminál Fügnerova - Bedřichov, stadión, odjezd v 9 hodin ze stanoviště linky MHD č. 18 (naproti Balónu).
  2. trasa: Jablonec nad Nisou, autobusové nádraží - Bedřichov, stadion, odjezd v 9 hodin z výstupní zastávky linky X11 v ul. Luční u domu č.p. 1391/11 (vjezd na autobusové nádraží z ul. 5. května).

Trasa

Turisté mají na výběr ze tří tras; nejkratší měří 1,3 km, střední 3,7 km, náročnější o délce 7,7 km.

Zábavný program

U Královky je připravený doprovodný program. Zahraje liberecká kapela StandBand, kombinaci tance a bojového umění předvede skupina Vem Camará Capoeira a se svou show vystoupí také bubeníci ze souboru Aries. Liberecký Klub českých turistů připraví pro návštěvníky ukázku turistického značkování a výtvarné dovednosti si malí i velcí mohou vyzkoušet ve výtvarné dílně Ateliéru TUBA.

Odměnou bude pamětní list a vstup na rozhlednu, odkud je za pěkného počasí vidět Jablonec nad Nisou, Jizerské hory a Krkonoše i Český ráj.

Spustit audio

Související